Gelderblom Jeroen van Voornveld

Gelderblom Jeroen van Voornveld

BBQ-en doe je met Gelderbom

Ook voor een geslaagde BBQ bent u bij Slagerij Gelderblom aan het goede adres. Wij adviseren u graag met het kiezen van de juiste stukken vlees. Ook hier kunnen wij het u makkelijk maken en een BBQ assortiment op maat aanbieden en u compleet ontzorgen. Aan alles is gedacht, zelfs aan stokbrood en natuurlijk overheerlijke sauzen. En wilt u het eens helemaal anders doen of bent u een doorgewinterde BBQ fanaat? Bij Slagerij Gelderblom kunt u ook terecht voor speciale BBQ producten als wild, picanha, bavette of lamsracks.


Allergenen of dieet informatie? Vraag ernaar in de winkel.

Liever een stukje vis of een vegetarisch product? Wij hebben diverse specialiteiten in ons assortiment.

Kent u ons duurzame en plasticvrij wegwerpservies al?


Inspiratie voor de barbecue



Barbecue pakketten

quality "meatlover" pakket

Spareribs
BBQ chicken spies
Black Angus burger
Grill steak
Porc belly stick

Vanaf 4 personen
prijs pp

13,95

quality "de luxe" pakket

Kipsaté spiesen
Beefsteak
Toscaanse spies
Black Angus burger
Varkenshaas brochette

prijs pp

12,95

quality gelderblom pakket

Kipsaté spiesen
Verse hamburger
Kipfilet gemarineerd
Shaslicks
"Special van de slager"

prijs pp

9,95

quality "Kids" pakket

Hamburger
BBQ worst
Kipsaté

prijs pp

3,95

​​​​​​​

quality "premium" pakket

Biefstukspies
Italiaanse kipdijspies
Varkenshaas brochette
Black Angus burger
Kipsaté spies
Saus naar keuze
Stokbrood met kruidenboter
Rundvleessalade
Salade van het huis

Vanaf 4 personen
prijs pp

16,95

quality "exclusief" pakket

Quality bbq spies
Black Angus burger
Luxe kipspies
Beef roast steak
Luxe varkenshaasspies
Rundvleessalade
Aardappelsalade
Salade van het huis
Fruitsalade
Saus naar keuze
Divers brood met diverse toppings

Vanaf 4 personen
prijs pp

19,95

quality "family" pakket

50 kipsaté spiesen
15 kip op stok spiesen
15 varkenshaas medaillonspies
15 filetlapjes gemarineerd
15 hamburgers
15 biefstukspiesen
15 kipshaslicks
Aardappel- en rundvleessalade
Stokbrood met kruidenboter
Knoflook-, bbq- en satésaus

Geschikt voor minimaal 25 personen

399,-

quality "compleet" pakket

Rundvleessalade
Aardappelsalade
Salade van het huis
Brood met kruidenboter en tapenade
Saus naar keuze

Vanaf 4 personen
prijs pp

6,99


 De specialist in groot-vleesspecialiteiten

Flat iron steak - sucade

Picanha - staartstuk

Tomahwak steak - ribeye met lang bot

Tri-tip - liesstuk

Brisket - runderborst

Boston butt - procureur

Porc belly - varkensbuik


Quality Tri-tip recept

Elk BBQ seizoen komen er weer nieuwe en inspirerende bbq-recepten naar boven. De Tri-tip is zo'n recept. Dit stuk vlees is relatief onbekend bij het grote publiek. Daar moet verandering in komen!

De Nederlandse benaming van de Tri-tip is: liesstuk. Dit stuk vlees heeft een aantal bijnamen, bijvoorbeeld het "ezeltje". Dit stuk vlees kan zowel rosé als gegaard worden klaargemaakt. Een ezel kan dit dus nog goed bereiden. Hetzelfden geldt voor de bijnaam "jonggehuwden stukje". Met dit stuk vlees kon de netgetrouwde vrouw altijd een goed bereid stuk vlees serveren aan haar echtgenoot.

De bijnamen doen dit mooie stuk vlees bijna tekort. Het is een prachtig stuk rundvlees, waar u dus alle kanten mee op kunt. Ter inspiratie een smakelijk recept voor de Tri-tip met bijpassende topping.

Ingrediënten

1000 gram Black Angus Tri-tip
2 theelepels uienpoeder
2 theelepels gedroogde peterselie
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gemalen zwarte peper
2 theelepels zeezout

stap 1

Meng de uienpoeder, knoflookpoeder, zwarte peper en het zeezout in een kom tot alles gelijkmatig is verdeeld. U heeft zojuist uw "rub" gemaakt. Wrijf het vlees overal goed in met uw "rub" en doe dit minimaal 2-4 uur van tevoren zodat het kruiding goed intrekt.

stap 2

Zorg ervoor dat uw bbq verwarmd is tot 100 graden en gaar het vlees indirect in een gesloten bbq tot een kerntemperatuur van 48 graden. Dan haalt u het vlees even van uw bbq.

stap 3

Verhoog de temperatuur van uw bbq tot 200 graden en grill een mooie bruine korst op het vlees gedurende 2 minuten per kant op direct vuur, zodat er een mooie grillkorst omheen komt.

stap 4

Haal het vlees van de bbq af en laat dit 5 minuten rusten, snijdt het vlees haaks op de draad in mooie dunne plakjes en serveer deze op een houten plank. Serveer er een donkere bbq saus of een heerlijke chimichurrie bij.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.