Gelderblom Jeroen van Voornveld

Gelderblom Jeroen van Voornveld

Herkomst vlees

Iedere maandag toert Jan Gelderblom, vakslager en franchisegever, naar boer Evert-Jan van der Brink in Wekerom om zelf de ‘dikbillen’ te selecteren die uiteindelijk bij u op het bord belanden. Van der Brink staat sinds jaar en dag bekend als leverancier van vertrouwd, luxe rundvlees. Hij levert een constante kwaliteit vlees en is daarom de vertrouwde, vaste leverancier van de Gelderblomgroep.

De koeien van Van der Brink hebben een heel goed leven. ‘s Winters staan ze warm en droog op stal en in de warmere maanden dartelen ze er lustig op los in de weide. De koeien krijgen goed te eten - niet te overdadig, want dat is niet goed voor de dieren. Ze worden op een natuurlijke manier afgemest. Daarom zien ze er ook zo goed uit en dat komt het vlees ten goede. Geen massaproductie dus bij Van der Brink, of overdadig mesten. Van der Brink is nog zo’n ouderwetse veeteler die liefde heeft voor het vak en voor zijn dieren! De runderen die Gelderblom selecteert, gaan naar de slachterij en worden dezelfde dag nog afgeleverd in de centrale worstmakerij te Driebruggen. Al het vlees is dus dagvers! Vanuit Driebruggen zorgt Gelderblom er voor dat de halfproducten verspreid worden over de vijftien filialen in den lande.

Naast het rundvlees, heeft Gelderblom vanzelfsprekend ook 1e klas varkens-, lamsvlees en kip in het assortiment. Iberico varkensvlees is bijvoorbeeld subliem van smaak. Dat komt doordat het varken zich voedt met gras, bessen en eikeltjes. Ze worden diervriendelijk gemest en zijn vrij van antibiotica en hormonen. Probeer het eens!

​​​​​​​​​​​​​​







Wist u overigens dat er veel verschil van smaak bestaat in kippenvlees?

Naast onze Hollandse slachtkuikens kan Gelderblom ook een blauwpootkip, polderhoen, of kipfilet ‘Les Landes’ leveren. De blauwpootkip is een vrije-uitloopkip, die niet wordt volgestopt met antibiotica maar geniet van een lekker rustig leven, ruimte, buitenlucht en goed voer. Deze kippen krijgen een langere tijd om op een natuurlijke manier te groeien dan reguliere kippen. De ‘Les Landes’ kipfilet wordt geproduceerd van de Franse merkkip Label Rouge. Het vlees van deze kippen bevat meer eiwitten en vitamines, een goed evenwicht aan vetzuren en minder water. Label Rouge stelt aan het fokken echter nog hogere eisen dan de Europese wetgeving, en dat komt de smaak van de filet zeker ten goede. Bestelt u dit dan haalt u een kakelvers topproduct in huis. Fijn om te weten is dat Gelderblomslagerijen enkel werken met basisgrondstoffen en zo min mogelijk met E-toevoegingen; onze kruidenfabrikant levert NSG-vrije kruidenpakketten. In de worstmakerij te Driebruggen maakt Gelderblom ook veel producten waarin gluten en lactose tot een minimum zijn beperkt.

Wilt u meer weten over het eerste keus vlees dat uw slagerij biedt? Vraag uw slager dan om informatie. Hij vertelt u er graag meer over.


Afbeelding

Wij beschikken over zorgvuldig geselecteerd varkenvlees.

Vlees van de veluwe

Want kwaliteit hoeft niet van ver te komen! De Veluwe is een gebied met veel natuur en schone lucht. Dat is een prima omgeving voor mens en dier. Varkensvlees moet lekker zijn, maar ook betrouwbaar. Onze leverancier, Vleeshandel Barten BV, neemt al jaren af bij dezelfde boerenbedrijven en zij kunnen hierdoor de kwaliteit waarborgen.


Dierwelzijn

Voor ons is het dierwelzijn van groot belang. Bij dierwelzijn gaat het om zowel lichamelijk als geestelijk welzijn van de varkens. De Britse Farm Animal Welfare Council (FAWC) heeft vijf vrijheden bepaald om vast te stellen of dieren wel of niet diervriendelijk worden gehouden.


Diervriendelijk wil zeggen dat het dier...

...geen dorst heeft (dagelijks vers water)
...geen ongemak ondervindt
...geen pijn lijdt, verwondingen of ziekten heeft
...normaal gedrag kan vertonen
...geen angst en stress heeft
Varkens zijn sociale dieren die ruimte nodig hebben. Daarom hebben de door ons geselecteerde varkens een ruime stal met voldoende speelmateriaal. Bovendien beschikken de stallen over voldoende licht, zodat de dieren een natuurlijk dag- en nachtritme hebben. De varkens die Vleeshandel Barten inkoopt zijn dus gezond en niet gestresst. En dat proef je!


HACCP norm

Deze afkorting staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. In alle onderdelen van onze productieprocessen zijn wij nagegaan waar de gevaren kunnen ontstaan voor de consument. Vervolgens hebben wij zonodig zorgvuldig passende maatregelen genomen om deze risico's uit te sluiten. Zo heeft u de zekerheid dat alle producten van Vleeshandel Barten B.V. veilig zijn voor de consumptie.

Vleeshandel Barten B.V. heeft een EEG-erkenning en de HACCP-normering, welke is afgegeven door het VWA (voedsel en waren autoriteit). Deze erkenning houdt in dat er aan de strengste Europese richtlijnen wordt voldaan ten aanzien van persoonlijke en bedrijfstechnische eisen. Daarnaast is de interne logistiek vastgelegd, zodat er geen kruisbesmetting kan plaatsvinden.


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.