Herkomst van ons vlees

Uitsluitend eerste klas rundvlees

Iedere maandag toert Jan Gelderblom, vakslager en franchisegever, naar boer Evert-Jan van der Brink in Wekerom om zelf de ‘dikbillen’ te selecteren die uiteindelijk bij u op het bord belanden. Van der Brink staat sinds jaar en dag bekend als leverancier van vertrouwd, luxe rundvlees. Hij levert een constante kwaliteit vlees en is daarom de vertrouwde, vaste leverancier van de Gelderblomgroep.
De koeien van Van der Brink hebben een heel goed leven. ‘s Winters staan ze warm en droog op stal en in de warmere maanden dartelen ze er lustig op los in de weide. De koeien krijgen goed te eten - niet te overdadig, want dat is niet goed voor de dieren. Ze worden op een natuurlijke manier afgemest. Daarom zien ze er ook zo goed uit en dat komt het vlees ten goede. Geen massaproductie dus bij Van der Brink, of overdadig mesten. Van der Brink is nog zo’n ouderwetse veeteler die liefde heeft voor het vak en voor zijn dieren! De runderen die Gelderblom selecteert, gaan naar de slachterij en worden dezelfde dag nog afgeleverd in de centrale worstmakerij te Driebruggen. Al het vlees is dus dagvers! Vanuit Driebruggen zorgt Gelderblom er voor dat de halfproducten verspreid worden over de vijftien filialen in den lande.

Naast het rundvlees, heeft Gelderblom vanzelfsprekend ook 1e klas varkens-, lamsvlees en kip in het assortiment. Iberico varkensvlees is bijvoorbeeld subliem van smaak. Dat komt doordat het varken zich voedt met gras, bessen en eikeltjes. Ze worden diervriendelijk gemest en zijn vrij van antibiotica en hormonen. Probeer het eens!

Wist u overigens dat er veel verschil van smaak bestaat in kippenvlees?

Naast onze Hollandse slachtkuikens kan Gelderblom ook een blauwpootkip, polderhoen, of kipfilet ‘Les Landes’ leveren. De blauwpootkip is een vrije-uitloopkip, die niet wordt volgestopt met antibiotica maar geniet van een lekker rustig leven, ruimte, buitenlucht en goed voer. Deze kippen krijgen een langere tijd om op een natuurlijke manier te groeien dan reguliere kippen. De ‘Les Landes’ kipfilet wordt geproduceerd van de Franse merkkip Label Rouge. Het vlees van deze kippen bevat meer eiwitten en vitamines, een goed evenwicht aan vetzuren en minder water. Label Rouge stelt aan het fokken echter nog hogere eisen dan de Europese wetgeving, en dat komt de smaak van de filet zeker ten goede. Bestelt u dit dan haalt u een kakelvers topproduct in huis. Fijn om te weten is dat Gelderblomslagerijen enkel werken met basisgrondstoffen en zo min mogelijk met E-toevoegingen; onze kruidenfabrikant levert NSG-vrije kruidenpakketten. In de worstmakerij te Driebruggen maakt Gelderblom ook veel producten waarin gluten en lactose tot een minimum zijn beperkt.

Wilt u meer weten over het eerste keus vlees dat uw slagerij biedt? Vraag uw slager dan om informatie. Hij vertelt u er graag meer over.

Bron: Gelderblom magazine

Weersverwachting

S
Vandaag
12.6°C
licht bewolkt
Wind: ozo 1 m/sec
I
vrijdag
16°C
E
zaterdag
17°C

Openingstijden

MaandagMa 10.00 t/m 18.00 uur
DinsdagDi 08.30 t/m 18.00 uur
WoensdagWo 08.30 t/m 18.00 uur
DonderdagDo 08.30 t/m 18.00 uur
VrijdagVr 08.30 t/m 20.00 uur
ZaterdagZa 08.00 t/m 17.00 uur
ZondagZo t/m

Waar kunt u ons vinden

Map-icon
Adres: De Enk 36, 3851 NZ Ermelo
Telefoon: 0341-559229 Telefoon: 0341-559229
E-mail: ermelo@slagerijgelderblom.nl
KVK: -